Waregemstraat en Vichtseweg terug open vanaf vrijdagavond

Gepubliceerd op vrijdag 19 juli 2024
heraanleg waregemstraat

Na 21 maanden van hard werk en heraanleg gaat de verbinding tussen Waregem en Vichte op vrijdag 19 juli in de avond terug open voor alle verkeer. Dat betekent meteen ook dat de Vichtseweg en de Waregemstraat klaar zijn voor de toekomst met een gescheiden riolering, een nieuwe wegdek en veilige fietspaden.

Riopact en Aquafin startten in het najaar van 2022 met de aanleg van een nieuwe gescheiden riolering in de Vichtseweg (Waregem) en de Waregemstraat (Vichte). De Wijnsbergstraat en Delfien Vanhautestraat in Vichte zijn na het zomerverlof nog aan de beurt. Dan is het afvalwater van deze straten aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Waregem en komt het niet meer in de Kasselrijbeek terecht. Daarnaast is er een pompstation gekomen in de Priester Daensstraat en komt er een bufferbekken in de Mosschaardstraat voor de waterbeheersing.

Samen met de provincie West-Vlaanderen is er binnen dit project ook gekozen om wegen zelf ook opnieuw aan te leggen, inclusief nieuwe en vooral veilige fietspaden. Langs beide zijden van het traject in de Waregemstraat is er nu een enkelrichtingsfietspad van telkens 2 meter breed.

Dit grote project vroeg een grote inspanning van zowel de aannemer, de bewoners langs het traject en de vele pendelaars tussen Waregem en Vichte. De lokale besturen van Waregem en Anzegem bedanken iedereen voor het geduld. Het volledig vernieuwd openbaar domein (boven en onder de grond) is niet alleen voor het milieu, maar ook voor de verkeersveiligheid een grote stap vooruit.

omleiding waregemstraat

Het kruispunt Wijnsbergstraat-Waregemstraat blijft afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Er is een omleiding voorzien via Waregemstraat-Oudenaardestraat (en omgekeerd). 

Meer info over het ganse project, kan je op deze webpagina lezen.