Infomoment bebossing

Gepubliceerd op Woensdag 02 oktober 2024
07 november 2024
bos met bloemen

De Bosgroep IJzer en Leie vzw is een zelfstandige vereniging van en voor West-Vlaamse boseigenaars en ieder die zich bekommert om het bos in de regio. Deze vereniging ondersteunt vrijblijvend boseigenaars bij hun bosbeheer, en zoekt actief naar nieuwe kansen voor bosaanplanting bij particulieren.

Op  donderdag 7 november 2024 om 19u30 organiseert Bosgroep IJzer en Leie een infoavond in zaal Uilenspiegel, Avelgemstraat 171, 8550 Zwevegem. Iedereen is welkom!

Op deze infoavond krijgt u een korte voorstelling van de werking van de bosgroep, vervolgens wordt alle mogelijke informatie gegeven omtrent de mogelijkheden voor nieuwe bosaanplantingen.

Speel je met het idee om een stukje bos aan te planten maar weet je niet direct hoe er aan te beginnen, dan is deze infoavond voor jou de geknipte gelegenheid. Welke vergunningen heb je nodig? Welke soorten bomen en struiken plant je best aan? Op welke toelagen en steunmaatregelen heb je recht voor de aanleg van een nieuw bos? Hoe wordt de aanplant van een bos op het terrein uitgevoerd en wie kan jou daarbij helpen?

De bosgroep geeft je op elk van deze vragen uitvoerig antwoord. Wist je bijvoorbeeld dat je voor de aanplanting van een nieuw bos aanspraak kan maken op subsidies die een groot deel tot de gehele kost dekken? Voor de aanleg van een bos hoef je ook niet over vele hectares te beschikken. Een aanplant van 10 are bos kan ook tot een zeer waardevol stukje natuur uitgroeien!

Meer bos(jes) nabij het dorp en op het platteland spelen bovendien een cruciale rol om onze regio te wapenen tegen de gevolgen van de onafwendbare klimaatsverandering.

Datum: 7 november 2024, 19u30 – 22u00

LocatieUilenspiegel, Avelgemstraat 171, 8550 Zwevegem

Info & verplichte inschrijving: Bosgroep IJzer en Leie vzw: Hanne Vanderstede, hanne.vanderstede@west-vlaanderen.be, 0491/59.08.20