Digitale post via je eBox

Gepubliceerd op donderdag 04 juli 2024

Als gemeente zetten we verder in op digitalisering. Vanaf nu zal je sommige belangrijke berichten en facturen in je digitale brievenbus ‘eBox’ ontvangen, behalve als je geen eBox hebt, natuurlijk.


De eBox is je persoonlijke, digitale brievenbus waarin je officiële berichten van de overheid ontvangt. Sinds kort gebruikt ook onze gemeente de eBox om je belangrijke berichten te sturen.
 

DIE EBOX, HOE WERKT DAT NU PRECIES?

Iedereen beschikt over een digitale eBox. Het enige wat je moet doen, is de eBox zelf activeren. Dat kan op verschillende manieren:
• via Mijn Burgerprofiel, het platform van de Vlaamse overheid
• via My-eBox, het platform van de federale overheid
• via privé-kanalen, zoals Doccle
 

GEEF JE E-MAILADRES OP BIJ ACTIVATIE

Aangezien je jouw eBox niet iedere dag fysiek aan de voordeur tegenkomt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn als er nieuwe berichten in je digitale brievenbus toekomen. Daarom vraagt het platform je tijdens het registratieproces om een e-mailadres in te voeren, zodat je verwittigd wordt wanneer er een nieuw document is.

Is jouw eBox al geactiveerd, maar ontvang je geen e-mails? Dan kan je deze optie nog steeds aanvinken bij ‘Mijn Profielgegevens’ in je digitale brievenbus.


IK WIL MIJN DOCUMENTEN PER POST ONTVANGEN

Inwoners die hun e-box (nog) niet activeerden blijven alle communicatie per brief ontvangen.
 

App jij ‘em al? De Anzegem-app!

Wil je een echte toegangspoort tot de digitale dienstverlening van de gemeente, maar ook van de Vlaamse en federale overheid? Download dan de Anzegem-app! Daar vind je niet alleen gemeentelijke informatie, maar via ‘Mijn Burgerprofiel’ heb je een overzicht van al jouw officiële gegevens en overheidsadministratie. Bovendien is er een koppeling met de eBox!


WAT KAN JE RAADPLEGEN?

Mijn VerbouwPremie – groeipakket – leerkredietsaldo – status studietoelage - diploma’s – aanslagbiljetten
en verkeersboetes via de e-box. Het aanbod groeit nog elke dag!


De Anzegem-app is ook verrijkt met lokale inhoud en diensten. Zo kan je meldingen doen, attesten aanvragen, het lokale nieuws uit Anzegem volgen, openingsuren raadplegen, een afspraak maken met een van onze diensten, ...
 

WAAR VIND JE DE ANZEGEM-APP?

De Anzegem-app is beschikbaar voor iOS en Android. Open op je smartphone de Apple App Store of Google Play Store, zoek
naar ‘Anzegem’ en download de app!