Onze verenigingen beschikken over heel wat materiaal en vinden soms moeilijk ruimte om dit op te bergen. Daarom zijn we momenteel een extra opbergruimte in het Gemeentepunt aan het bouwen.
Enkel Anzegemse verenigingen en organisaties kunnen een berg- of opslagruimte huren.
Anzegemse vereniging
Een vereniging uit Anzegem die aangesloten is bij een Anzegemse adviesraad (jeugd, cultuur, sport, gezins- en welzijn, senioren, milieu) of die van een subsidiëring geniet.
Een Anzegemse onderwijsinstelling.
Anzegemse organisatie
Een niet-erkende Anzegemse vereniging met een bestuur waarvan minstens 2/3 in Anzegem woont en die werd gescreend door de Raad van Beheer Culturele Infrastructuur.
Er kan gekozen worden uit een kast, bergruimte en opslagruimte.
Een kast en bergruimte zijn 24/24 toegankelijk. Een opslagruimte dient enkel voor grote materialen die een huurder hoogstens twee keer per jaar nodig heeft!
De huurder moet dus een keuze maken uit volgende ruimten:
- Kast (met legplanken, afmetingen (ongeveer): 2 meter hoog, 1 meter breed en 40cm diep)
- bergruimte van 9 vierkante meter, hoogte 2,5 meter
- bergruimte van 15 vierkante meter, hoogte 2,5 meter
- bergruimte van 24 vierkante meter, hoogte 2,5 meter
- opslagruimte voor grote materialen die een huurder hoogstens twee keer per jaar nodig heeft (bv. decorstukken, kampmateriaal, …). Geef hierbij een schatting van het benodigde aantal vierkante meter. Dit wordt na toewijzing nog met de Technische Dienst van gemeente Anzegem verder uitgewerkt.
Grondplan van de bergruimte met afmetingen.
Een vereniging of organisatie mag maximum twee bergruimtes en/of kast huren (dus: één bergruimte en één kast, of twee bergruimtes of twee kasten).
Mocht blijken dat, na afhandeling van alle aanvragen, er toch nog bergruimtes beschikbaar zijn, dan zal het mogelijk zijn om nog extra bergruimte bij te huren.
Opgelet
Momenteel zijn er nog drie kasten beschikbaar.
Er is plaats voorzien om nog extra bergruimtes te bouwen, maar dat zal afhangen van de vraag. Laat het dus zeker weten als jullie graag een bergruimte willen huren.
De huurprijs van de ruimten wordt voor verenigingen en organisaties als volgt vastgelegd (horen hier niet bij: jeugdverenigingen):
- Kast: 5 euro per maand (60 euro per jaar)
- Bergruimte: 20 euro per vierkante meter, per jaar
- Opslagruimte: 10 euro per vierkante meter, per jaar
De huurprijs van de ruimten wordt voor jeugdverenigingen als volgt vastgelegd:
- Kast: 5 euro per maand (60 euro per jaar)
- Bergruimte: 20 euro per vierkante meter, per jaar
- Opslagruimte:
- voor jeugdverenigingen die hun berging verliezen: gratis voor een aantal vierkante meter. Aan de hand van de gedetailleerde beschrijving van wat de jeugdvereniging wenst te stockeren, zal het college van burgemeester en schepenen bepalen hoeveel vierkante meter de vereniging gratis krijgt. De rest moet men betalen aan 10 euro per vierkante meter.
- voor jeugdverenigingen die hun berging niet verliezen: 10 euro per vierkante meter.
Het aantal ruimten is beperkt. De aanvragen voor het huren van een ruimte in het gemeentepunt moeten online. De aanvraagdatum en -uur zijn hierbij bepalend. Toewijzing gebeurt in volgorde van tijdstip van de aanvraag. Wie eerst indient, heeft dus voorrang voor de toewijs van een ruimte.
Voorrangsregeling
Anzegemse verenigingen die nu een bergruimte gebruiken in een gemeentelijk gebouw dat nu of in de toekomst moet verlaten worden, krijgen voorrang. Hiervoor wordt er gekeken naar de te verkopen gebouwen die in het meerjarenplan zijn opgenomen. Deze Anzegemse verenigingen konden hun aanvraag indienen vanaf 20 oktober 2023. Andere Anzegemse verenigingen konden dit vanaf 20 november 2023. Vanaf 10 januari 2024 konden Anzegemse organisaties ook een aanvraag indienen.
Bergruimte/kast
De huurder die een bergruimte/kast huurt, krijgt na lezing en ondertekening van de afsprakennota, een toegangscode op de smartphone waarmee hij de loods waarin de bergruimtes zich bevinden, kan betreden. Dit kan 24/24 en 7/7. Daarnaast ontvangt de huurder twee sleutels voor de eigen bergruimte (en eventueel van de kast). De eigen bergruimte kan dus ten allen tijde betreden worden.
Om de toegangscode op de smartphone te ontvangen, moet de huurder het gsm-nummer van de smartphone die hij zal gebruiken doorgeven. Een huurder kan maximum 5 gsm-nummers doorgeven. Gsm-nummers die geen recht meer hebben op toegang tot de opbergruimte moeten zo snel mogelijk doorgegeven worden.
Eén keer per jaar zal er ook gevraagd worden de doorgegeven nummers te bevestigen.
Opslagruimte
Een huurder die een opslagruimte voor grote materialen huurt, krijgt geen toegangscode. Heeft de huurder materiaal nodig, dan moet er op voorhand een afspraak gemaakt worden. Men vermeldt hierbij welk materiaal men nodig heeft en tegen wanneer. De Technische Dienst zet dit materiaal dan klaar. De aanvraag voor het klaarzetten kan gebeuren via een webformulier en moet minstens één week op voorhand gebeuren. De aangevraagde materialen kunnen dan opgehaald worden op een afgesproken tijdstip. Dit zal alleen op weekdagen kunnen en tijdens de openingsuren van de Technische Dienst (8u-16u30). De huurder moet rekening houden met eventuele sluitingsdagen.
Wordt er een bergruimte/kast gehuurd dat moet de huurder een algemene beschrijving van het te stockeren materiaal doorgeven. Wordt er een opslagruimte gehuurd dan moet er een gedetailleerde beschrijving zijn van het materiaal dat de huurder wenst te stockeren. Dit materiaal zal dan ook genummerd en gelabeld worden.
Volgende goederen mogen niet bewaard worden in de gehuurde ruimte:
ontvlambare materialen, vuurwerk, giftige stoffen, levende dieren, materialen die geuroverlast
veroorzaken, bederfbare goederen en gasflessen.
Jeugdverenigingen moeten zich in de opslagruimte ook beperken tot sjorpalen, tenten, keukenmateriaal, … Het materiaal moet stapelbaar zijn (bij voorkeur in boxen aangeleverd). Jeugdverenigingen mogen geen meubilair (bv. zetels) en grote waterreservoirs in de opslagruimte bewaren.